Ros til Ny Dansk Fantasy 2012

Ny Dansk Fantasy 2012 – hvori man finder min hidtil eneste rendyrkede fantasy-novelle, Træ – har fået sin lektørudtalelse. Lektørudtalelser er Dansk Bibliotekcentrals officielle mening om et værk, og bibliotekssalget af en bog står og falder ofte med om utalelsen er positiv eller ej.

Det er derfor lidt af en fornøjelse at læse denne udtalelse. For det første fordi samlingen omtales som “en oplagt mulighed for at få en smagsprøve på, hvad dansk fantasy kan” og at konklusionen lyder “En mangfolding samling fantasy-noveller … med flere gode indslag.”

Det bedste ved udtalelsen – og det jeg takker lektøren for – er dog målgruppesegmenteringen: Man skal ikke have været mere end tre dage i branchen før man opdager at fantasy, i folkets øjne, er noget kun børn og infantile fantaster læser. Det er derfor en decideret fornøjelse når lektøren blot skriver: “Til interesserede i fantasy-noveller.” Tak skal han have!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s