Gode nyheder på en dårlig dag

IMAG0685

Faste læsere har nok bemærket min vane med at smide hurra-billeder op, når jeg har skrevet under på en forlagskontrakt. I dag skriver jeg under på en ny, igen med forlaget Kandor, der tør binde an med et værk der formatmæssigt skiller sig lidt ud. For lang tid siden omtalte jeg min bastard-roman Kværnen, der hvad omfang angår befinder sig et sted mellem en meget lang novelle og en ret kort roman. Jeg allierede mig derfor med illustratoren Tom Kristensen – kendt fra Made Flesh, som han lavede med Lars Kramhøft og modtog Horror-prisen for i 2014. Han har bragt mine tanker til live i form af de mest fantastiske tegninger – nogle af skitserne ligger her.

Kværnen, som romanen hedder, er en zombie-historie i en diesel-punk-version af vores egen verden. Den udspiller sig ca. ti år efter udbruddet, hvor menneskeheden har været under voldsomt pres, men hvor små og store enklaver er begyndt at forme sig og gå i offensiven. Kværnen er fyldt med zombie-splat, uhyrlige maskiner og karakterdrevet gys.

Normalt er der champagne med på billedet, da jeg simpelthen bliver vildt begejstret hver gang nogen vælger at udgive mine skriblerier. Men i dag er en sorgens dag for horror-freaks. Wes Craven, skaberen af et utal af blodige gysere, døde i nat. Hans mest berømte skabelse er den dæmoniske barnemorder/genganger/dæmon, Freddy Krueger – en legendarisk horror-figur, som har sneget sig med på mit billede, sammen med et afdæmpet glas rødvin. Craven er død, horror-genren, som han betød så meget for, lever videre.

2 responses to “Gode nyheder på en dårlig dag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s