Hvad laver ham Schjönning egentlig?

Dette er ikke rigtigt en nyhed. Mere en form for generel opdatering om mine skriverier.

Jeg har i længere tid gået og tænkt over en historie der kan deltage i den årlige konkurrence om Science Fiction Prisen. Ideen dukkede op i dag – Heureka! Historierne skal have en eller anden forbindelse til Danmark og i øvrigt baseres på årets tema: Fremtidens superskurke. Jeg synes det er et fremragende emne for sci-fi, for det begynder at blive tydeligt allerede nu at vores straffelove ikke længere er særligt bevendte i forhold til nye typer af kriminalitet. Fx giver landegrænser ikke længere altid mening efter internettet. Der er masser at tage hul på og det er jo altid skønt! Min historie – kan jeg godt garantere – bliver skummel til et punkt hvor jeg selv synes det bliver næsten for meget. Jeg tror ”kontroversiel” bliver kodeordet.

Den roman jeg efterhånden har kæmpet med alt for længe er på vej ind i en ny fase: den sidste. Den sidste før et forlag antager den og begynder at redigere den naturligvis 🙂 Jeg kan se en ende på den nu og det er ganske fantastisk rart!

Som I kan se ude i højre side af skærmen arbejder jeg også på en apokalyptisk sci-fi-novelle. Jeg troede egentlig den var færdig, men nu har mine korrekturlæseres dom ændret den antagelse. Jeg arbejder videre med den, men ikke særligt aktivt. Den summer lidt i baghovedet i ny og næ.

Min dark fantasy-historie lever endnu, men er sat på bero indtil romanen er færdig. Romanen er det eneste jeg arbejder målrettet på lige nu. Fantasy-historien er lidt i fare for at udvikle sig til noget større end den novelle jeg havde i tankerne, og jeg vil helst kun arbejde med en stor tekst ad gangen.

På falderebet vil jeg anbefale læsere med hang til (meget) skumle fremtidsforestillinger at få fat i Jonas Wilmanns kort-roman Mutagen, fra forlaget Valeta. Jeg prøver at følge en smule med i hvad der sker inden for dansk horror og lignende, og Mutagen er nok det mest spændende jeg er stødt på længe. God læselyst!

2 responses to “Hvad laver ham Schjönning egentlig?

    • Ja, den kunne jeg også have nævnt 🙂 Det første jeg læste var “Øens Bedemand”, der ligger gratis på samme blog. Den kan også varmt anbefales.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s