Vampyr anmeldt på Gyseren.dk

Folk æder øjensynligt Vampyr-antologien råt – hvilket uden tvivl har været hensigten med den. Gyseren.dk har således lagt en overvældende positiv anmeldelse ud i dag, og den her bliver jeg simpelthen nødt til at citere en ordentlig klods af:

“Min favorit er også vindernovellen “De fattige blandt menneskene” af Martin Schjönning. Historien udspiller sig i narkomiljøet, hvor vi følger en lille gruppe narkomaner, der har holdt sammen gennem flere år. En dag finder de det nyeste medlem død – og ikke af en overdosis – og hvad gør man så. Martin Schjönning skriver overbevisende og virkeligt skræmmende om narkomanernes hverdag. Den realisme gør historien så meget desto stærkere, og så synes jeg, at sammenstillingen af narkomaner og vampyrer er på samme tid overraskende og indlysende. Slutningen er ligeså grum som fortællingen, og det er fuldt fortjent, at Schjönning vandt konkurrencen.”

Som I nok kan regne ud, gjorde det lige min dag betragteligt bedre!

Gyseren.dk roser i øvrigt også mange af de andre noveller, og samlingen som helhed, så jeg kan varmt anbefale at man læser hele anmeldelsen (her).

2 responses to “Vampyr anmeldt på Gyseren.dk

 1. Kære Martin.
  Tak for dit indlæg til min artikel “Avisernes nåleøje – Nye forfatteres kamp om at blive anmeldt”. Stort til lykke med den gode anmeldelse på gyseren.dk. Du har ret i at forfattere selv kan gøre meget for at synliggøre de gode anmeldelser, som kommer på bogblogs rund om på nettet. Jeg forsøger selv på min hjemmeside. Hvad er din strategi? Venlig hilsen Lene Dybdahl.

  • Jeg ved ikke om jeg har en decideret strategi. Jeg har et princip om aldrig at få udgivet noget middelmådigt. Derfor er min produktionshastighed ret lav, men kvaliteten høj. Og min beskedenhed stort set ikke eksisterende 😉

   Jeg markedsfører mig selv her på bloggen. Bloggen er kædet sammen med en facebook-side, og den giver faktisk mest pote. Jeg har 80 likes, men på grund af det nye system hvor man kan se hvad ens venner har like’t eller kommenteret på, når mine mest populære posts somme tider ud til næsten 300 mennesker. På den måde har jeg fået flere likes.

   Det hjælper også at bloggens adresse fungerer som den afsender når jeg kommenterer på andre blogs – jeg formoder det var sådan du selv fandt herind. Jeg kan aflæse det i statistikkerne, hver gang jeg har kommenteret på større og mere aktive blogs.

   Via mit arbejde for diverse forlag og mit virke på Apokalyptisk.dk (der faktisk har forbløffende mange læsere, når man tænker på hvor smalt et emne vi behandler) har jeg også fået kontakt til meget store facebook-sider der skriver om nye udgivelser og forfattere. Et godt eksempel er Bogsiden, der nærmer sig 5.000 likes. Eller gruppen Bøger med 500 likes – hvoraf mange er gedigne bognørder og branchefolk.

   På det seneste er jeg begyndt at skrive på andres blogs. Jeg blev inviteret til at skrive om Mit Livs Gys på mxrket.dk, og det gav lidt trafik her på bloggen. Jeg er også blevet dommer i nogle konkurrencer, og så sent som i dag blev jeg spurgt om jeg ville skrive en gæste-leder til et meget aktivt dansk fan-site. Med andre ord: jeg spreder mig så meget jeg har tid og råd til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s