Første anmeldelse af Vampyr

Det gik godt nok stærkt. Jeg har endnu ikke nået at læse bogen selv – men jeg har også meget om ørerne for tiden. Udover at være blevet ansat som redaktør på deltid, på forlaget Aronsen, har jeg nemlig også travlt med at administrere og bedømme en novellekonkurrence på Apokalyptisk. Foruden selvfølgelig mine skønlitterære projekter.

Vampyr er blevet anmeldt på en privat blog, drevet af Majbrit Høyrup, under den iøjnefaldende titel gravko.dk. Hun roser bogen som helhed, men det varmer selvfølgelig mit hjerte at finde følgende:

“Jeg kunne bedst lide “De fattige blandt menneskene” af Martin Schjönning, hvor vampyrbegrebet blev udfordret på en virkelig rørende, klam og ulækker og indlysende rigtig måde. “De fattige …” foregår blandt stofmisbrugere og drager en parallel mellem måden vampyrer opfører sig på og stofmisbrugere. Miljøskildringen er uhyggelig indfølt.”

Det er ikke hver dag man finder ordene ‘klam’ og ‘rørende’ i samme opremsning af positive kvaliteter! Læs hele anmeldelsen her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s